Extern

Contraofensiva ucraineană poate începe oricând. În regiunea Bahmut armata ucraineană a avansat 1,5 kilometri

post-img
Dmitri Kuleb

Ucraina nu va anunța data la care începe contraofensiva, în schimb confirmă că are suficiente arme pentru a o face. Până atunci, în zona Bahmutului au loc mai multe acțiuni ofensive. Au avansat 1, 5 kilometri și rușii au fost nevoiți să bată în retragere. Președintele Zelenski a declarat aseară că Rusia percepe isteric orice pas făcut de ucraineni, în special în regiunea Bahmut.

În Ucraina a început războiul dronelor, cel puțin așa reiese din clipurile care circulă pe Telegram preluate de agenția ucraineană de presă pe care nici o sursă independentă nu le-a putut verifica, relatează stiriletvr.ro.


Surse militare citate de BBC confirmă totuși că, de-a lungul liniei frontului, din regiunea Donetsk, luptele s-au intensificat. Și imaginile pe care le vedeți sunt filmate în timpul unei ofensive ucrainene în apropierea Bahmutului.

Ministrul de externe Dmitri Kuleba a declarat într- un interviu acordat agenției Reuters că țara sa a primit suficiente arme pentru a începe contraofensiva.

Rușii susțin că au respins atacurile din zona Donetsk. Ministrul adjunct al apărării de la Kiev anunță însă pe Telegram că lupte au loc și în sudul țării.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter