Extern

Tragedie în România. O barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș. Un copil de 4 ani a murit. Doi adulți și doi copii sunt dispăruți

post-img
Tragedie în România

Tragedie pe râul Mureş, între judeţele Timiş şi Arad din România. Un copil de patru ani a murit, iar alte patru persoane, printre care doi minori, sunt date dispărute după ce barca în care se aflau s-a răsturnat aseară în apele învolburate. 12 oameni erau în total în barcă. Echipaje de pompieri din judeţele Timiş şi Arad au pornit în căutarea celor dispăruţi, dar operaţiunea a fost îngreunată de întuneric şi apa învolburată. Barcagiul a fost testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost pozitiv, scrie TVR.ro

Cele 12 persoane, o familie din care fac parte și șase copii, plecaseră după-amiază să se plimbe pe râul Mureș din România. La un moment dat, barca în care se aflau s-a scufundat.

Alarma s-a dat aseară, în jurul orei 21.00.

O mama și copilul ei de patru ani au ajuns în Timiș, pe malul Mureșului, în timp ce trei adulți și trei copii au ieșit la mal în județul Arad.

A venit un vecin și a strigat, ne-a alarmat să ajutăm pe cineva. Strigă ajutor. Se auzeau țipetele unei femei, foarte speriată, să salvăm, să ajutăm. De aici, de pe mal, am văzut o persoană cu geacă roșie pe care o ducea apă pe malul celălalt și la un moment dat nu am mai văzut-o, deci s-a înecat. Mureșul acum crește. Curentul e atât de mare, mai ales pe malul celălalt, apă e foarte adâncă, spus o localnică.

Echipajele ISU din Timiș și Arad s-au mobilizat imediat și au intervenit cu mai multe autospeciale, bărci și baloane de iluminat. Li s-au alăturat și echipaje medicale de la Serviciile județene de Ambulanță, dar și de la SMURD.

Cei trei copii și trei dintre adulți, care au ajuns pe malul Mureșului, în Arad, au fost preluați duminică seara de echipajele medicale și transportați la spital în stare de ușoară hipotermie. Cele șase persoane au fost externate în această dimineață.

Copilul de patru ani, ajuns pe malul din județul Timiș a fost declarat decedat după ce medicii s-au străduit minute în șir să îl resusciteze. Mama lui a intrat în stare de șoc.

Zorița Mircovici - purtător de cuvânt ISU Banat: Peste 40 de pompieri militari arădeni și timiseni au intervenit pentru căutarea-salvarea celor 12 persoane răsturnate cu o barcă în Periam-port. Din nefericire, un băiat în vârstă de aproximativ 4 ani a fost declarat decedat.

BARCAGIUL A IEȘIT POZITIV LA ALCOOLTEST

Barcagiul și ambarcațiunea au ajuns pe malul din județul Arad.

Polițiștii arădeni l-au testat pe bărbat cu alcooltestul, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,3 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Barcagiul a declarat la poliție că barca s-a lovit de un obstacol.

Pompierii au căutat cu 16 bărci celelalte patru persoane date dispărute: doi copii și doi adulți. În ajutorul lor au intervenit mai mulți scafandri de la ISU Timiș.

Din cauza întunericului, operațiunea a fost oprită în jurul orei unu, urmând să fie reluată în această dimineață. Trei echipe au continuat însă căutările la suprafață.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter