Actualitate

Nicu Popescu a lansat un apel către Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo să se concentreze pe o "dezbatere substanțială" despre viitorul țării

post-img
Nicu Popescu
Sursa foto: facebook

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a lansat un apel către candidații Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo să se concentreze pe o dezbatere substanțială despre viitorul țării, solicitând detalii clare despre viziunea acestora privind relațiile cu România, Ucraina, Uniunea Europeană și Rusia.

"Pe 3 noiembrie, ne vom hotărî direcția pentru anii ce urmează. În următoarele 12 zile, este esențial să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat – ce propun candidații pentru viitorul nostru comun și cum vor implementa ceea ce promit. Toți avem emoții, iar discuțiile despre cine este de vină și despre formatul dezbaterilor pot deveni, evident, emotive, dar sunt lucruri cel puțin la fel de importante pe care ar trebui să le discutăm, și nu avem mult timp.

Prin urmare, fac un apel către candidații Maia Sandu și Alexandru Stoianoglo să lanseze o discuție substanțială despre cum văd ei viitorul țării. Am citit cu toții programele din primul tur, dar este firesc să cerem mai multe detalii, nu doar despre obiective și aspirații, ci și despre modalitățile prin care le vor atinge.

Întrebările mele, pe partea de politică externă, bloc 1 sunt următoarele:

1. Cum intenționați să dezvoltați relațiile cu România?

2. Ce viziune aveți asupra relațiilor cu Ucraina?

3. Care este viziunea dumneavoastră asupra relației cu Uniunea Europeană?

4. Cum vedeți viitorul relațiilor Moldovei cu Rusia?

Fac un apel către toți cei care le pasă de viitorul acestei țări să formuleze întrebări relevante pentru cei doi candidați: juriști, economiști, experți în politici sociale, de securitate și sănătate. Acesta este momentul nostru de a obține claritate și de a ne asigura că viitorul Moldovei este pe mâini bune. Vom reveni cu alte întrebări pe parcurs, fiind responsabilitatea noastră să ascultăm, să punem întrebări și să ne asigurăm că fiecare candidat oferă soluții clare și realizabile", transmite fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, într-o postare pe Facebook.

Adrian Băluțel face un apel la Consiliul de presă să identifice moderatori pentru dezbaterea dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter