Actualitate

Guvernul va acorda compensații la căldură și pentru sezonul de iarnă 2024-2025. Alexei Buzu: „Cetățenii vor avea posibilitatea să se înscrie în sistem pe parcursul lunii noiembrie”

post-img
Compensații căldură

Statul va acorda compensații la căldură și pentru sezonul de încălzire 2024-2025. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat în declarații oferite jurnaliștilor prezenți la ședința Guvernului că toți cei care doresc să beneficieze de aceste compensații vor trebui să se înscrie în sistemul de compensații, care va fi lansat la începutul lunii noiembrie.

„Toți cei care doresc să beneficieze de compensații vor trebui să se înscrie în sistemul de compensații. Acesta va fi lansat la începutul lunii noiembrie, iar în funcție de nivelul veniturilor, componența gospodăriei și familiei, aceștia vor beneficia de compensații”, a declarat ministrul.

Acesta a mai precizat că autoritățile vor comunica numărul de beneficiari la începutul lunii decembrie.

„ Ce pot să vă spun este că, în ultimele două sezoane reci, am avut aproximativ 70.000 de gospodării în sistem. Oamenii s-au înscris, iar sistemul a identificat veniturile și a atribuit o compensație. Este dificil să fac anumite estimări sau preziceri. Suntem pregătiți să fim alături de toți cetățenii”, a spus Alexei Buzu.

Ministrul Muncii a mai afirmat că compensațiile pentru luna noiembrie vor fi achitate în acest an, iar cele pentru luna decembrie și restul vor fi achitate în 2025.

„Suntem în plină discuție pentru bugetul pe 2025, nu doar pentru compensații, ci pentru întregul an. Sunt sigur că vom reuși. Am mobilizat resurse în două ierni foarte dificile pentru țara noastră, și în acest an, la fel vom fi aproape de cetățeni și familiile care au nevoie de compensații”, a conchis Alexei Buzu.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter