Social

eNotary: O nouă platformă digitală pentru îmbunătățirea accesului la serviciile notariale

post-img
imagine

Ministerul Justiției și Secretariatul Consiliului Economic de pe lângă prim-ministru vor colabora pentru crearea platformei digitale Notariat Electronic (eNotary). În acest sens, cele două părți au semnat un Memorandum de înțelegere, care va fi implementat în cadrul unui proiect finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, comunică Ministerul Justiției.

La ceremonia de semnare, ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a evidențiat importanța acestui parteneriat în digitalizarea sectorului justiției, menționând că platforma va facilita interacțiunea între investitori, atât din țară cât și din străinătate, prin reducerea costurilor și a timpului necesar pentru tranzacții. 

Scopul principal al e-Notary este de a simplifica interacțiunea dintre comunitatea de afaceri și autoritățile publice prin introducerea serviciilor digitale. Noua platformă va eficientiza procedurile legale, îmbunătățind accesul la serviciile notariale pentru afaceri și cetățeni. Proiectul urmărește, de asemenea, să creeze un mediu de afaceri mai prietenos și să atragă investiții în economia Republicii Moldova, se menționează în comunicatul ministerului.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter