Extern

VIDEO. Paradă militară pe bulevardul Champs-Élysées din Paris, de Ziua Națională a Franței

post-img
paradă

Franța sărbătorește ziua națională printr-o paradă militară pe bulevardul Champs-Élysées din Paris. Președintele Emmanuel Macron prezidează această paradă, în prezența premierului indian Narendra Modi, invitat special.

 


Măsurile de securitate sunt fără precedent, de teama reizbucnirii revoltelor urbane care au zguduit țara la sfârșitul lunii trecute, transmite stiriletvr.ro.


În consecință, unități de elită ale jandarmeriei și poliției, precum și elicoptere și vehicule blindate vor supraveghea toate zonele unde sunt programate ceremonii.

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a anunțat că 130.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați în toată Franța pentru a asigura siguranța cetățenilor de sărbătoarea națională, iar un dispozitiv special pregătit, de 45.000 de forțe de ordine, este destinat pentru a împiedica comiterea unei noi serii de violențe urbane.

Ceremoniile oficiale se desfășoară cu mare fast. Președintele Emmanuel Macron  prezidează parada militară de pe bulevardul Champs-Élysées din Paris, în prezența premierului indian Narendra Modi, India fiind invitata specială de anul acesta. Un contingent al forțelor armate indiene va defila alături de militarii francezi.

După ceremonii, cei doi lideri politici vor avea convorbiri cu o agendă încărcată privind cooperarea numeroase domenii: securitate, industria nucleară civilă, tehnologie, cucerirea spațiului, antiterorism, schimbări climatice, energii regenerabile.

Ca în fiecare an, ziua de sărbătoare se va încheia cu un concert în aer liber, în zona Turnului Eiffel, susținut de Orchestra Națională a Franței, cu dirijorul român Cristian Măcelaru la pupitru, urmat de un spectaculos foc de artificii oferit de Primăria Parisului.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter