Extern

Charles al III-lea. Încoronarea | Britanici din toate colţurile regatului au venit la Londra să participe la evenimentul istoric

post-img
Charles al III-lea

O zi ne mai desparte de evenimentul istoric de la Londra. Capitala Marii Britanii este deja extrem de aglomerată. Au venit britanici din toate colţurile regatului ca să vadă încoronarea, dar şi turişti din state membre ale Commonwealth sau pur şi simplu iubitori ai monarhiei. Oamenii îşi caută cel mai bun loc pentru a vedea măcar trăsura regală. Ceremonia de încoronare va fi vizionată pe monitoare uriaşe montate în centrul Londrei, relatează stiri.tvr.ro.

Pe traseul numit Procesiunea Regelui, drumul de la Palatul Buckingham până la Westiminster Abbey au apărut peste noapte corturile celor care vor să fie siguri că vor fi în faţă când va trece trăsura regală.

Acum 70 de ani, Elisabeta a II-a urca pe tronul Marii Britanii. Era imediat după război, iar evenimentul, pentru prima oară transmis în direct la televizor, a fost un moment de imensă bucurie şi mândrie pentru britanici.

Cert este că familia regală s-a schimbat foarte mult. Nu mai puţin de câţiva ani în urmă ar fi fost de neînchipuit ca moştenitorul tronului, Prinţul de Wales să meargă cu metroul, împreună cu soţia ca să bea o bere într-unul dintre celebrele pub-uri londoneze.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter