Actualitate

Cinematografia românească se află în doliu. Actrița Ileana Stana Ionescu a încetat din viață

post-img
Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu a încetat din viața, duminică, la vârsta de 87 de ani. Îndrăgita actriță de teatru și cinematografie se afla internată în spital.

Ileana Stana Ionescu s-a retras din viața publică de mai multă vreme, după o carieră de șase decenii în teatru. Actrița a încântat spectatorii români interpretând sute de personaje de film și teatru.

Printre cele mai importante apariţii ale sale în cinema & film TV se numără rolurile din: „Un film cu o fată fermecătoare” (r. Lucian Bratu, 1966), „Păcală” (r. Geo Saizescu, 1974), „Dumbrava minunată” (r. Gheorghe Naghi,1980), „Alo, aterizează străbunica!” (r. Nicolae Corjos, 1981), „Secretul lui Bachus” (r. Geo Saizescu, 1984), „Cuibul de viespi” (r. Horea Popescu, 1987), „Cucoana Chiriţa” (r. Horea Popescu, 1986), „Aici nu mai locuieşte nimeni” (r. Malvina Urșianu, 1995), „Milionari de week-end” (r. Cătălin Saizescu, 2004).

În 2019 i s-a decernat premiul Gopo pentru întreaga activitate.

Când a renunțat să mai apară pe scena, actrița mărturisea că își dorește ca oamenii să și-o amintească așa cum era în vremurile sale glorioase.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter