Actualitate

Ciolacu: O zi istorică pentru Republica Moldova. Ciucă: România vă așteaptă în Uniunea Europeană

post-img
imagine simbol
Sursa foto: @gonceardima +37369133673

Premierul României, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au transmis mesaje de susținere pentru Republica Moldova în contextul referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană.

"O zi istorică pentru Republica Moldova. Sunt convins că, la finalul ei, Republica Moldova va fi cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană - acolo unde ne putem construi împreună viitorul", a scris Marcel Ciolacu duminică, pe Facebook.

Ce înseamnă Referendumul constituţional privind integrarea europeană

Totodată, și preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă, afirmă că referendumul de astăzi este șansa unirii României și Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"Îndemn toți cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova, din România și de oriunde să voteze la referendum și să aleagă calea cea bună pentru viitorul țării. Faceți din această duminică o zi a izbânzii pentru aspirațiile voastre naționale și europene.

România vă așteaptă în Uniunea Europeană, pentru a construi împreună un viitor al bunăstării și siguranței", a transmis Nicolae Ciucă.

ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, și-a exercitat dreptul la vot, îndemnând credincioșii să participe la modelarea viitorului R. Moldova

Astăzi, 20 octombrie 2024, toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege viitorul președinte al țării și pentru a se pronunța la referendumul privind integrarea europeană. Secțiile de vot au fost deschise la ora 07:00 și vor fi închise la ora 21:00. Persoanele care se vor afla în secția de votare după ora 21:00 își vor putea exercita dreptul la vot.

Citește și: FOTO/VIDEO. Cetățenii Republicii Moldova din diaspora s-au mobilizat la urne încă de la primele ore ale dimineții, pentru a vota la referendum și la alegerile prezidențiale Alegeri prezidențiale și referendum în R. Moldova: Ce ne spun statisticile despre prezența la vot în ultimele trei scrutine LIVE-TEXT / Republica Moldova își alege președintele și decide dacă integrarea în UE va fi introdusă în Constituție. UPDATE. Prezență de peste 16% la referendum, până la ora 12:00

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter