Sci-Tech

Cele mai căutate destinații turistice din România, în acest an

post-img
Sibiu
Sursa foto: Canva

Brașov, Sibiu, Sinaia și Cluj-Napoca au fost cele mai căutate destinații din România, în acest an. Și București a fost în topul celor mai căutate orașe. În schimb, litoralul românesc a scăzut în clasament, potrivit unei analize recente făcute de o platformă hotelieră.

Spre deosebire de anul trecut, există schimbări majore și în cazul tarifelor de cazare. În 2024, acestea au crescut în medie cu 8%. În plus, datele arată că sectorul SPA a avut o creștere de 16%, relatează TVR Info.

Un sejur de două nopți pentru cupluri a costat, în medie 811 RON, în creștere cu 6,5%. În timp ce un sejur de 4 nopți pentru o familie a ajuns la 2.038 de lei în destinațiile montane, având o creștere de 8,7% față de anul precedent. Pentru destinațiile cu SPA, familiile au plătit 2.183 de lei pentru 4 nopți.

Potrivit cifrelor centralizate la sfârșitul lunii septembrie, cele mai aglomerate perioade au fost primul weekend din vacanța de vară, weekendul prelungit de Sfânta Maria din august și ultimele două weekenduri din iulie.

Cele mai căutate destinații în 2024

Brașov
Sibiu
Sinaia
Cluj-Napoca
București
(sursa: Travelminit.ro)

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter