Politic

Noi promisiuni electorale

Noi promisiuni electorale

Și astăzi, candidatii la funcția de președinte s-au întrecut în promisiuni. În timp ce unii își propun să rezolve rapid problemele vechi ale Republicii Moldova, alții vin cu soluții neordinare de industrializare a țării.

Candidatul independent la funcția de președinte, fostul bașcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, promite să lupte cu marea corupție, dacă va câștiga mandatul. Într-o înregistrare de pe o rețea de socializare, Vlah spune că va începe cu verificarea legalității deciziilor anterioare ale autorităţilor.

IRINA VLAH candidat independent: „Voi pleda pentru pedepse penale dure în cazurile de corupție împotriva funcționarilor de rang înalt. Voi stopa justiția televizată".


Tudor Ulianovschi, un alt candidat independent la funcția de președinte, promite să declare agricultura un sector strategic. Într-o postare pe facebook, acesta spune că va pleda ca fermierii să aibă facilități și va căuta noi piețe de desfacere pentru ei.

TUDOR ULIANOVSCHI candidat independent „:Trebuie urgent să găsim și eu cred că președintele țării are obligația de a prezenta țara din punct de vedere geopolitic dar și geo economic, pentru a găsi piețe de desfacere pentru produsele moldovenești".


Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a propus astăzi, într-un briefing, trei principii fundamentale de rezolvare a problemei transnistrene. Potrivit acestuia, dacă va ajunge președinte, va acţiona prin prisma dialogului, statutului și pace și a neutralității.


ALEXANDR STOIANOGLO candidat PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova: „Dialogul. Toate deciziile ce țin de regiunea transnistreană și de cetățenii de acolo, trebuie să se ia exclusiv prin dialog, să se excludă vrajba și orice formă de discriminare în raport cu cetățenii Moldovei din regiunea transnistreană".


Maia Sandu, candidatul PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova, vrea să continue programul Satul European, dacă va mai câștiga un mandat. Într-o înregistrare video de la o întâlnire cu alegătorii din Ungheni, Sandu a precizat că își propune să crească investițiile în acest proiect.


MAIA SANDU candidat PAS la funcția ce președinte al Republicii Moldova: „Ne dorim să continuăm. Am investit aproape 3 mld lei în acest program. Mă angajez să contribui la mobilizarea resurselor ca să putem să investim cel puțin 8 mld în următoarea perioadă”.


Victoria Furtună, un alt candidat independent, promite să pună în aplicare un plan de industrializare a țării, care se va numi "Furtună". Aceasta susţine că a identificat deja fonduri pentru planul său.


VICTORIA FURTUNĂ candidat independent: „Planul de industrializare Furtună, prin care Republica Moldova va lua în leasing 1508 fabrici și uzine care vor fi construite în toate raioanele Republicii Moldova."

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter