Actualitate

30 de ani ai parcursului Republicii Moldova spre UE, prezentați într-o expoziție la Biblioteca Națională

post-img
R. Moldova și UE

Biblioteca Națională va găzdui o expoziție dedicată relațiilor dintre Republicii Moldova și Uniunea Europeană, de la semnarea Acordului de Parteneriat și Cooperare în 1994 și până în prezent, când liderii UE au decis să inițieze negocierile de aderare cu Moldova. Acest eveniment este parte a seriei de activități organizate în cadrul Zilelor Europei 2024 la bibliotecă, transmite IPN.

Expoziția include publicații privind europenizarea Republicii Moldova, parteneriatul Uniunea Europeană-Republica Moldova, procesul de aderare la Uniunea Europeană și pune accentul pe evenimentele aniversare.

Printre acestea se numără 30 de ani de la semnarea Acordului de Parteneriat și Cooperare Uniunea Europeană – Republica Moldova, 15 ani de beneficii pentru toți în cadrul Parteneriatului Estic, 10 ani de implementare a Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova.

Un loc aparte este rezervat panourilor informaționale privind asistența Uniunii Europene în cifre și fapte, precum și publicațiilor și materialelor informative oferite de Centrul de Informare al Uniunii Europene „Europe Café”.

Evenimentul de inaugurare a expoziției aniversare „30 de ani ai parcursului Republicii Moldova spre Uniunea Europeană” va avea loc pe 8 mai, la ora 11.00, în blocul central al bibliotecii.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter