Actualitate

Armata Naţională a Republicii Moldova desfăşoară noi exerciţii militare cu rezerviştii

video

Armata Naţională a Republicii Moldova desfăşoară noi exerciţii militare cu rezerviştii. Antrenamentele vor avea loc timp de cinci zile, la poligonul de la Dănceni. Potrivit Ministerului Apărării, rezerviştii desfăşoară trageri şi studiază regulamentele şi echipamentul Armatei Naționale. Instruiri similare se vor desfăşura şi în alte regiunii ale ţării.

floare carpet

La exerciţiile militare de la Dănceni au participat peste 60 de rezervişti.

Reprezentanţi Armatei Naţionale susţin că antrenamentele sunt activităţi militare de rutină şi se vor desfăşura periodic.

EDUARD OHLADCIUC, comandantul Armatei Naționale: „Asemenea exerciţii se fac periodic. Rezerviştii sunt chemaţi pentru a-şi mprospăta cunoştinţele. A face cunoştinţele cu noile procedee şi tehnici care sunt în armata naţională. Ei au venit pe o perioadă de cinci zile la funcţiile care le erau predestinate”.

Prezenţa la aceste exerciţii este obligatorie. În caz de eschivare, rezerviştii riscă să fie amendaţi. Însă, potrivit Ministerului Apărării, participarea poate fi amânată.

ANATOLIE NOSATÎI, ministrul Apărării: „Noi intrăm în situaţia fiecăruia şi ajustăm în conformitate cu programul nostru. Nu este, aşa cum cineva a menţionat despre pedeapsă sau o povară. Da este obligatorie, dar noi permanent găsim posibilitatea să cooperăm cu cetăţenii”:

În Republica Moldova, rezerviştii pot fi chemaţi la antrenamente de verificare a capacităţii de luptă nu mai des decât o dată pe an.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter