Covid-19

R. Moldova înregistrează o creştere constantă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19

COVID-19
Sursa video: TVR MOLDOVA

În ultimele patru săptămâni, în Republica Moldova, se înregistrează o creştere constantă a numărului de îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit specialiştilor, rata de contagiozitate este mult mai mare faţă de valurile anterioare. Autorităţile din Sănătate le recomandă cetăţenilor să poarte măşti în spaţiile închise.

În perioada 18 – 27 iulie, în Republica Moldova au fost înregistrate 5 793 de cazuri de infectare cu noul coronavirusul, o creștere cu apropape 80 la sută comparativ cu săptămâna precedentă.  Autorităţile anunţă că vor actualiza Planul național de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus şi vor redeschide secţiile COVID din spitalele raionale.

ALA NEMERENCO ministrul Sănătăţii: „Gradual deschidem, în anumite spitale în anumite zone, în raioane, în Chişinău. Spitalele de copii, boli infecţioase, pentru copii Ignatenco. "

În prezent, 80 de pacienți internaţi în spitale sunt în stare gravă, iar 30 sunt intubaţi. În perioada 18 – 27 iulie, au fost înregistrate şi 16 decese provocate de COVID-19. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit, aseară, în şedinţă, în urmă căreia s-au luat o serie de recomandări pentru a evita infectarea cu noul virus. 

Printre acestea sunt: purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, în transportul public, centrele comerciale, magazinele alimentare și nonalimentare. În 25 iulie, a început vaccinarea cu doza booster 2, adică doza a patra de vaccin, care poate fi administrată la un interval de cel puțin patru luni de la primul rapel.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter