Extern

Care sunt cele mai descărcate aplicații mobile la nivel mondial. Instagram a detronat din nou TikTok

post-img
Aplicație

Instagram a devansat din nou TikTok ca fiind cea mai descărcată aplicație din lume, confirma App Intelligence. Se estimează că aplicația a ajuns pe 61 de milioane de dispozitive la nivel mondial, scrie appfigures.com.

Dominația Instagram a început în noiembrie anul trecut și încă este puternică, dar este dificil de spus dacă se datorează creșterii cererii pentru Instagram sau scăderii cererii pentru TikTok, scrie Digi24.

Bazându-ne pe tendințe, mai degrabă ar fi vorba despre a doua variantă. TikTok a fost a doua cea mai descărcată aplicație pe plan mondial, cu 52 de milioane de downloadări estimate în iunie.

Este important de menționat că, deși SUA nu este piața principală a TikTok în acest moment, descărcările lunare în SUA au crescut cu 25% anul acesta, conform estimărilor sursei citate.

Facebook, WhatsApp și Telegram completează topul celor mai descărcate 5 aplicații din lume. Telegram a ieșit din top 5 în mai, după ce a fost pe locul 5 timp de câteva luni bune, dar acum este din nou în top cu 32 de milioane de descărcări estimate.

Temu și-a păstrat locul 6 general, ajungând pe locul 2 în App Store și pe locul 7 în Google Play, în urma unor campanii publicitare costisitoare bine sincronizate, care, deși nu se știe dacă sunt rentabile, sigur măcar generează expunere.

Threads, aplicația care, încet, încet, sugrumă X, a urcat pe locul 8, cu 23 de milioane de descărcări. X a rămas în urmă cu descărcările în iunie, din nou, cu doar 12 milioane de descărcări estimate pe App Store și Google Play. Un nume nou a intrat în clasament în iunie: Disney+ Hotstar. Este Disney+ în India.

Nu am mai văzut-o în clasament până acum, dar a intrat în iunie cu 23 de milioane de descărcări estimate. Descărcările au crescut la începutul lunii iunie și apoi au scăzut la sfârșitul acesteia, sugerând că nu vom vedea Disney+ Hotstar înapoi în curând.

Potrivit App Intelligence, în iunie, primele 10 cele mai descărcate aplicații au avut un total de 355 de milioane de descărcări la nivel global.

Aplicații


author-img_1

Cristian Sava

Reporter