Extern

VIDEO. „Comunicarea a început deja”. Zelenski a vorbit despre planul victoriei Ucrainei ce va fi prezentat lui Biden, Trump și Harris

post-img
interviu

Potrivit șefului statului ucrainean, planul său pentru continuarea războiului nu depinde de Federația Rusă, ci se bazează pe acțiunile partenerilor Ucrainei și pe dorința lor de a ajuta.

ZFR

Președintele Volodimir Zelenski vrea să arate planul pentru victoria Ucrainei președintelui american Joe Biden, precum și candidaților la alegerile pentru Casa Albă, Kamala Harris și Donald Trump, în luna septembrie. El a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat canalului de televiziune american NBC News .

Potrivit acestuia, Zelenski a vrut să-i arate lui Biden planul pentru victorie, dar numai după ce Forțele Armate ale Ucrainei au demonstrat succes în incursiunea din regiunea Kursk a Federației Ruse, potrivit Adevărul.ro.

Zelenski a spus că planul este înțelegerea Kievului a modului în care Ucraina poate câștiga un război cu Rusia. 

„Respectăm alegerea poporului american și înțelegem că atât Kamala Harris, cât și Donald Trump pot deveni președinte. Depinde de alegerea americanilor. Prin urmare, am spus destul de sincer că planul de victorie, în mare parte, depinde de sprijinul Statelor Unite, de sprijinul președintelui și, prin urmare, voi comunica cu președintele Statelor Unite, dar voi comunica și cu Kamala Harris și Donald Trump”, a spus Zelenski.

Potrivit liderului de la Kiev, este important pentru el să cunoască atitudinea candidaților la președinția SUA față de acest plan.

ZFR

„Poate îl vom trimite, poate ne vom întâlni cu echipele noastre, acest lucru nu este încă cunoscut, dar echipele noastre au început deja să lucreze la acest lucru, trebuie să aflu despre atitudinea potențialilor președinți ai SUA față de acest plan. Acest lucru este foarte important pentru noi, astfel încât, în ​​câteva luni, să nu fie nicio surpriză, pentru că Putin generează multe surprize” , a explicat Zelenski.

  „Planul de bază este în patru puncte și unul dintre acestea prevede de ce avem nevoie după război, nu vă voi spune toate detaliile, voi vorbi despre asta cu președintele Biden, despre toate detaliile. Sfârșitul războiului și victoria Ucrainei are ca scop să-i facă pe ruși să înțeleagă că aceasta este o nebunie, să accepte Carta ONU, să accepte planul meu”, a spus Zelenski. 


În același interviu, președintele a vorbit despre incursiunea din regiunea Kursk. Potrivit acestuia, Kievul avea informații de la serviciile speciale că Moscova intenționează să creeze o așa-numită zonă tampon în regiunile de graniță cu Ucraina. La început, ocupanții au încercat să inverseze acest plan în regiunea Harkov, apoi au decis să se mute în nord.

  „Dacă primim armele promise, vom ține regiunea Kursk, dar nu o vom ține pentru totdeauna, ci atâta timp cât trebuie să punem în aplicare întregul plan”, a spus liderul ucrainean. 

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter