Social

O nouă promoţie de ofițeri a absolvit Academia Ştefan cel Mare din Chișinău

O nouă promoţie de ofițeri a absolvit Academia Ştefan cel Mare din Chișinău

O nouă promoţie de ofițeri a absolvit Academia Ştefan cel Mare din Chisinau și tinerii au misiunea de a respecta și apăra drepturile cetăţenilor Republicii Moldova. La ceremonia solemnă a participat şi ministrul Afacerilor Interne, iar cei 164 de ofiteri şi-au primit diplomele de absolvire.

Absolvenţii s-au specializat în criminalistică, urmărire penală sau securitate şi ordine publică. Noii ofiţeri au promis să-şi construiască o carieră corectă, bazată pe principii şi valori.

În cadru ceremoniei, studenţii au defilat prezentând onorul oaspeţilor şi profesorilor instituţiei. ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne: Rolul pe care urmează să vi-l asumaţi nu este doar un loc de muncă. Este o chemare nobilă, care cere integritate, compasiune, profesionalism şi angajament neclintit. Pe măsură ce veţi începe cariera, vă îndemn să nu pierdeţi niciodată din vedere valorile de bază care v-au adus la această profesie: onestiate, corectitudine şi respect.

DINU OSTAVCIUC rector, Academia "Ștefan cel Mare": Este ziua în care îmbrăcaţi forma juridică a anilor de studii pe care i-aţi parcurs în cadrul Academiei. Datorită acestei forme juridice, deveniţi responsabili de securitatea fiecărui cetăţean în parte, deveniţi responsabili de securitatea întregii ţări.

Absolvenţii Academiei Ştefan cel Mare au locurile de munca asigurate. La instituţia de învaţământ au loc înscrierile și admiterea pentru un nou an de studii.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter