Actualitate

Un mort şi mai mulți răniţi după prăbuşirea acoperişului unui terminal al aeroportului din New Delhi

post-img
acoperiş prăbuşit

O persoană a murit şi opt au fost rănite după ce acoperişul unui terminal recent renovat al aeroportului din New Delhi s-a prăbuşit parţial vineri, în timpul ploilor abundente, a anunţat departamentul de pompieri din capitala Indiei, relatează AFP şi Reuters.

„Opt persoane au fost rănite, o persoană a murit. Operaţiunile de salvare au fost finalizate”, a declarat pentru AFP Atul Gard, directorul departamentului de pompieri din New Delhi.

Vehicule au fost zdrobite de grinzi de oţel uriaşe care s-au prăbuşit dimineaţă în zona plecări a Terminalului 1 de pe aeroport, potrivit imaginilor publicate online, potrivit Agerpres.

Întregul terminal, unul dintre cele trei de pe cel mai aglomerat aeroport din India, a fost evacuat şi s-a dispus o anchetă cu privire la incident, a declarat ministrul aviaţiei civile, Kinjarapu Rammohan Naidu.

Zece zboruri au fost anulate şi 40 au avut întârzieri

Cel puţin 10 zboruri au fost anulate şi 40 au avut întârzieri, potrivit datelor de la platforma Flightradar24.

Acest terminal, care este folosit doar pentru zboruri interne, este unul dintre numeroasele proiecte inaugurate de premierul Narendra Modi în martie, înaintea alegerilor generale din ţară.

„Din cauza ploii abundente din această dimineaţă (vineri), o parte a acoperişului s-a prăbuşit în jurul orei 05:00”, au anunţat autorităţile aeroportuare într-un comunicat.

„Echipele de salvare lucrează pentru a oferi toată asistenţa şi ajutorul medical necesare celor afectaţi”, se mai arată în comunicat.

Celelalte terminale ale aeroportului funcţionează normal, la fel şi zona sosiri a Terminalului 1.

Capitala New Delhi a fost afectată de ploi abundente în ultimele zile, după ce musonul a ajuns în capitala Indiei. 

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter