Recomandări

Importanţa primei Conferinţe Interguvernamentale R. Moldova-UE, în discuţii la Punctul pe AZi

post-img
Punctul pe AZi
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Președinta Maia Sandu a semnat vineri decretul pentru inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a fost desemnată în calitate de șef al delegației și de negociator-șef al procesului de negociere a aderării Republicii Moldova la UE.

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene. Astfel, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova - UE, la 25 iunie, care fixează începerea negocierilor de aderare.

Despre aceasta, dar şi despre alte teme conexe, va discuta jurnalistul Mădălin Necşuţu cu invitaţii săi: Sergiu Tofilat, vicepreşedintele Partidului Schimbării și Valeriu Paşa, președintele Comunității WatchDog şi membru al Inițiativei Civice “Cetățenii pentru Europa” și Robert Lupițu, expert în integrare europeană, București.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter