Extern

Cancelarul german Olaf Scholz nu crede în revenirea lui Donald Trump la Casa Albă din 2024: Este mai plauzibil ca președintele Biden să fie reales

post-img
Cancelarul german Olaf Scholz nu crede în revenirea lui Donald Trump la Casa Albă din 2024

Cancelarul german Olaf Scholz (SPD) consideră că este destul de puțin probabil ca Donald Trump să fie ales din nou președinte al SUA. Acesta consideră, în schimb, că este „mai plauzibil ca președintele Biden să fie reales”, potrivit unor declarații făcute vineri la evenimentul “Augsburger Allgemeine Live”, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Scholz nu a dorit să comenteze în mod special întrebarea dacă guvernul german este totuși pregătit pentru victoria lui Trump în alegeri și pentru consecințele asociate pentru politica internațională.

„Vă puteți imagina deja că analizăm cu atenție scenariile din toate situațiile internaționale”, s-a limitat să spună liderul de la Berlin.

Scholz a lăudat „experiența incredibilă a lui Joe Biden în politica internațională” și „buna sa capacitate de analiză”, care nu se datorează doar consilierilor săi. În opinia cancelarului, președintele american are și cel mai mare potențial de a aborda diviziunile din societatea americană. „Dacă cineva are șansa de a depăși această divizare și de a se opune celui care divizează, acela este președintele democrat Biden”.

Republicanul Trump a fost președinte al SUA timp de patru ani, începând din 2017, dar apoi a pierdut în fața contracandidatului său democrat Biden în alegerile din 2020. La următoarele alegeri prezidențiale din toamna anului viitor, Trump vrea să candideze din nou împotriva lui Biden. Pentru a face acest lucru, însă, el trebuie mai întâi să se impună în alegerile primare împotriva competitorilor săi republicani.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter