Extern

Hamas anunţă că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian

post-img
foto simbol

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat luni că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian în sudul ţării, unde armata israeliană efectuează raiduri împotriva mişcării şiite libaneze Hezbollah, informează AFP, citată de Agerpres.

"Fatah Sharif Abou al-Amin, liderul Hamas din Liban şi membru al conducerii mişcării în străinătate, a fost ucis într-un atac aerian care a avut ca ţintă întreaga familie în locuinţa sa din tabăra de refugiaţi Al-Bass din sudul Libanului", indică un comunicat de presă al Hamas, citat de EFE.

Reuters menţionează că, alături de liderul Hamas din Liban, în atacul israelian efectuat în primele ore ale zilei de luni şi-au pierdut viaţa soţia, fiul şi fiica sa.

Agenţia oficială libaneză ANI a raportat un atac aerian asupra taberei de refugiaţi aflat în apropierea oraşului Tir din sudul ţării. 

În ultimele zile armata israeliană a bombardat în mod repetat suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste. Luni a fost însă prima dată când a ţintit centrul capitalei libaneze de la începutul frontului deschis de Hezbollah pe 8 octombrie, a doua zi după atacul fără precedent al grupării palestiniene Hamas asupra Israelului.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter