Sport

Victorie de senzaţie a României în primul meci de la Euro 2024. Partida a fost urmărită cu multe emoţii şi la Chișinău în orăşelul fotbalistic

Victorie de senzaţie a României în primul meci de la Euro 2024. Partida a fost urmărită cu multe emoţii şi la Chișinău în orăşelul fotbalistic

Victorie de senzaţie a României în primul meci de la Euro 2024 contra Ucrainei. Tricolorii au făcut spectacol pe teren şi s-au impus cu scorul de trei la zero. Partida a fost urmărită cu multe emoţii şi la Chisinau in orăşelul fotbalistic, amenajat în centrul oraşului.

Primul gol marcat de tricolori în poarta ucrainenilor i-a ridicat în picioare pe microbiştii care au venit în scuarul Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu" din chisinau.

„Sperăm în tineretul de astăzi că vor face o figură frumoasă”.


Mai mulţi dipolomaţi români acreditaţi la Chişinău dar şi oficiali din Republica Moldova au făcut galerie şi au urmărit partida cu sufletul la gură. .


MARIUS CIPRIAN TOTH, ministru plenipotențiar,  șef adjunct al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău: „Emoţiile sunt foarte mari, ne bucurăm foarte mult pentru prestaţia de până acum a echipei României, suntem foarte bucuroşi că a reuşit să marcheze şi sperăm cu toţii că vom depăşi cel puţin faza grupelor, suntem aici pentru a-i susţine, ne bucurăm şi... Hai, România!”.


RADU MARIAN deputat, Parlamentul Republicii Moldova: „Am aşteptat mult timp ca România să fie într-un turneu final, eu sunt fan al României şi, evident, este frumos, mi-a fost dor de atmosfera asta”.


În orăşelul fotbalistic din centrul Chişinăului au venit şi zeci de suporteri ucraineni care şi-au susţinut favoriţii până în ultima secundă a meciului.


„Mulţumim Moldovei că a organizat o asfel de arenă pentru public. Acest lucru mult costă. – Cu cine aţi venit la acest meci? – Cu familia mea!
Astăzi am venit să mă uit şi să-i susţin pe ai mei. Ucraina mai presus de toate!”.




Partida dintre România şi Ucraina a putut fi urmărită pe trei ecrane gigantice. In orăşelul fotbalistic din scuarul Teatrului de operă şi Balet Maria Bieşu sunt difuzate toate meciurile de la Campionatul European din Germania. Naţionala României va mai susţine cel puţin două meciuri la EURO 2024. Sâmbătă, pe 22 iunie, va întâlni naţionala Belgiei, iar săptămâna viitoare, pe 26 iunie, selecţionata Slovaciei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter