Actualitate

24 octombrie - Ziua Națiunilor Unite. MAE: În peste trei decenii de când este parte a organizației, R. Moldova a devenit un partener de încredere al ONU

post-img
imagine

Astăzi, 24 octombrie, este celebrată Ziua Națiunilor Unite – un moment de reflecție asupra valorilor și principiilor Cartei Națiunilor Unite, de subliniere a importanței unității și solidarității globale în numele dezvoltării și păcii.

„În peste trei decenii de când este parte a organizației, Republica Moldova a devenit un partener de încredere al ONU, contribuind la efortul comun de consolidare a ordinii internaționale, menținerea păcii și securității, combaterea și adaptarea la schimbările climatice, promovarea democrației, a drepturilor omului și politicilor de dezvoltare durabilă.

Suntem onorați de apartenența la marea familie a ONU.  Ghidați de viziunea fondatorilor Organizației Națiunilor Unite 🕊 de a clădi o lume fără violență și război, ne angajăm să contribuim în continuare la reconstruirea încrederii într-o lume în care fiecare ființă umană trăiește în pace și demnitate”, menționează MAE. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter