Social

Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia, şi în acest an, de compensaţii plata încălzirii în perioada rece a anului

Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia, şi în acest an, de compensaţii plata încălzirii în perioada rece a anului

Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia, şi în acest an, de compensaţii plata încălzirii în perioada rece a anului. Declaraţia a fost făcută de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Alexei Buzu, care a precizat că cererile în acest sens pot fi făcute după 1 noiembrie pe platforma compensatii.gov.md.

ALEXEI BUZU ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: Toţi cei care doresc să beneficieze de compensaţii, vor trebui să se înregistreze în sistemul de compensaţii. Acesta va fi lansat la începutul noiembrie, după care în funcţie de nivelul de venituri, memebrii componenţei din gospodărie şi familie vor beneficia de compensaţie. Noi lucrăm asigu şi definitivăm toate aspectele tehnice.

Înregistrarea în sistemul informatic se va face, ca anul trecut, completând o cerere online, în baza căreia fiecare gospodărie va primi un grad de vulnerabilitate energetică. Cei care nu dispun de mijloace tehnice sau nu au competențe digitale vor fi ajutaţi să se înregistreze de asistenții sociali sau bibliotecarii din localităţi. Deocamdată nu e clar dacă rămân aceleaşi grade de vulnerabilitate şi nici care vor fi valorile compensaţiilor. Ministrul a precizat că aceste detalii vor fi date publicităţii până la sfârşitul acestei luni.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter