Social

Alți 20 cetățeni ai Republicii Moldova urmează să fie evacuați din Liban

Alți 20 cetățeni ai Republicii Moldova urmează să fie evacuați din Liban

Încă 20 de cetățeni ai Republicii Moldova urmează să fie evacuați din Liban. Anunțul a fost făcut de Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, care a precizat că situația în Orientul Mijlociu rămâne complicată.

MIHAI POPŞOI ministrul Afacerilor Externe: Ministerul Afacerilor Externe munceşte pentru a evacua un nou grup de cetăţeni de ai noştri. O parte nu au vrut să fi evacuaţi data trecută, o parte încă nu aveau actele pregătite. Acum că acest lucru a fost făcut căutăm o următoare rută care ar fi disponibilă fie din partea prietenilor noştri de la Bucureşti, fie de la Kiev sau din altă parte, dar cu următoarea rută vor fi evacuaţi la Chişinău.

Va fi al treilea grup de basarabeni care vor fi repatriaţi de la escaladarea situaţiei de securitate în Orientul Mijlociu. Primii au părăsit Libanul la începutul lunii octombrie, cu sprijinul Ucrainei şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Au fost femei, copii sau persoane cu probleme medicale. Autorităţile de la Chişinău spun că, până acum, 38 de basarabeni au ajuns în siguranță acasă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter