Social

Mama, care la mijlocul lunii septembrie şi-a omorât copilul de cinci ani, iar apoi a încercat să îşi pună capăt zilelor, a murit în spital

Mama, care la mijlocul lunii septembrie şi-a omorât copilul de cinci ani, iar apoi a încercat să îşi pună capăt zilelor, a murit în spital

Femeia, care la mijlocul lunii septembrie şi-a omorât copilul de cinci ani, iar apoi a încercat să îşi pună capăt zilelor, a murit subit în instituţia medicală unde urma să treacă expertiza psihiatrică. Atenţie, vă avertizăm că urmează informații cu impact emoțional. Potrivit medicilor, cauza preliminară a decesului ar fi o patologie cardiovasculară acută. Aceasta mai avea încă doi copii.

Potrivit Procuraturii Generale, pe numele femeii care şi-a omorât copilul de cinci ani a fost pornită o cauză penală pentru comiterea unei crime intenţionate şi au fost dispuse expertizele necesare.

VIOLINA MORARU, responsabilă pentru comunicare, Procuratura Generală: Pe parcursul efectuării urmăririi penale în scopul constatării dacă învinuita a acţionat cu discernământ, a apărut necesitatea dispunerii expertizei psihiatrice în privinţa acesteia. În acest scop, femeia a fost direcţionată în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Chişinău pentru efectuarea expertizei. Pe data de 15 octombrie a decedat subit în incinta instituţiei medicale.

În urma constatării medicului legist, pe corpul femeii nu au fost depistate semne de moarte violentă.

ION PRISĂCARU, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: Diagnosticul preventiv este un deces din cauza unei patologii cardiovasculare acute, însă suntem în aşteptarea rezultatelor expertizei medico legale care deja va da toate răspunsurile la întrebări. Era în perioada evaluării expertizei psihiatrice şi marea majoritatea desigur că a fost efectuată, însă rămânea internată în spital pentru monitorizarea în continuare.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: Copiii sunt plasaţi în plasament de urgenţă după care vom identifica în rândul familiei extinse dacă este cineva care vrea să preia responsabilitatea, dacă nu, avem asistenţi parentali, case familiale. Deci, cu siguranţă avem o protecţie.

Potrivit Ministerului Muncii, în Republica Moldova sunt în prezent peste 24 de mii de copii care se află în potenţiale situaţii de risc. Tragicul caz a avut loc pe 16 septembrie, într-o localitate din raionul Căuşeni. Atunci, oamenii legii au depistat corpul neînsufleţit al unui minor de cinci ani, iar mama acestuia, în vârstă de 39 de ani, avea o plagă în regiunea gâtului. Femeia suferea de schizofrenie şi se afla în evidenţa medicilor psihiatri, din anul 2020.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter