Actualitate

La Taraclia va fi deschisă prima univesitate europeană din regiunea de sud a Republicii Moldova

La Taraclia va fi deschisă prima univesitate europeană din regiunea de sud a Republicii Moldova

În Republica Moldova va fi deschisă prima universitate europeană. Mai exact, Universitatea de Stat "Grigore Ţamblac", din Taraclia, va fi transformată într-o filială a Universităţii "Angel Kanchev" din Bulgaria. Un acord în acest sens a fost aprobat astăzi dintre guvernele de la Chişinău şi Sofia.

GALINA RUSU secretar de stat, Ministerul Educaţiei: Având drept scop identificarea de soluţii optime pentru îmbunăţirea aspectelor legate de calitatea în domeniul instituţiei, introducerea de noi specialităţi, noi oportunităţi de formare profesională pentru tinerii din regiune, dar şi pentru economia Republicii Moldova. Şi menţionăm că absolvenţii vor primi dipome de studii la specialităţile acreditate recunsocute pe piaţa muncii din Europa, iar predarea se preconizează a fi atât în limba română, bulgară, cât şi engleză creând context pentru internaţinalizare şi deschidere.

Printre specialităţile noi ale universităţii sunt Administrare şi Managment în Agricultură, Electronică, Electrotehnică şi Automatizare. Finanţarea sucursalei va fi asigurată de către universitatea bulgară, iar studenţii vor avea avea şi burse. În prezent, Universitatea de Stat "Grigore Ţamblac" din Taraclia are aproximativ 150 de studenţi care învaţă la una dintre cele şase specialităţi din domeniul ştiinţelor pedagogice.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter