Politic

Secretarul de stat Sergiu Mihov a găzduit delegația OECD la Ministerul Afacerilor Externe

post-img
Secretarul de stat Sergiu Mihov a găzduit delegația OECD la Ministerul Afacerilor Externe

Secretarul de stat Sergiu Mihov a găzduit la Ministerul Afacerilor Externe o delegație a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), condusă de șeful Direcției Eurasia din cadrul OECD, William Tompson.

În cadrul întrevederii, a fost apreciată dinamica ascendentă a relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și OECD, înregistrată pe parcursul ultimilor doi ani, în special datorită semnării Memorandumului de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și OECD, precum și lansării oficiale, în luna martie curent, la Paris, a Planului de Acțiuni RM-OECD pentru anii 2024-2027.

În acest context, secretarul de stat Sergiu Mihov a exprimat gratitudinea pentru asistența și expertiza oferită de OECD instituțiilor naționale de resort în diverse domenii, precum fortificarea comunicării strategice și combaterea dezinformării, reforma administrației publice, sporirea rezilienței integrității publice, susținerea mediului de afaceri și a întreprinderilor mici, tranziția la economia verde, reforma justiției, fortificarea educației financiare și altele.

Totodată, luând în considerare expertiza OECD, oferită anterior țărilor candidate la Uniunea Europeană, la întrevedere a avut loc un schimb de opinii cu privire la modalitățile de intensificare a cooperării, ținând cont de avansarea țării noastre pe calea integrării europene.

La finalul discuțiilor, a fost lansată invitația către OECD de a participa la următoarea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, care va avea loc la Chișinău, pe data de 17 septembrie 2024.

Delegația OECD se află în Republica Moldova cu ocazia prezentării oficiale, pe data de 19 iunie curent, a reușitelor înregistrate în implementarea Planului de Acțiuni RM-OECD 2024-2027, precum și setării priorităților pe termen scurt în activitățile ulterioare.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter