Sport

EURO 2024. Germania a câştigat în extremis Grupa A, iar Ungaria s-a impus dramatic în fața Scoţiei şi mai speră la calificare

post-img
Germania - Elveția
Sursa foto: Wolfgang Rattay/REUTERS

Naţionala Germaniei a câştigat Grupa A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a remizat in extremis cu Elveţia, 1-1 (0-1), duminică seara, pe Frankfurt Arena.

Elveţia a deschis socrul prin Dan Ndoye (28), dar gazdele au egalat prin salvatorul Niclas Fullkrug (90+2).

Germania merge de pe primul loc în optimile de finală, urmând să joace cu a doua clasată în Grupa C (Anglia, Danemarca, Serbia, Slovenia), iar Elveţia s-a clasat pe locul secund şi va juca în optimi contra echipei de pe locul secund din Grupa B (Spania, Italia, Croaţia, Albania).

Selecţionata Ungariei mai speră la calificarea în optimile de finală, după ce a învins dramatic Scoţia cu 1-0 (0-0), duminică seara, pe Stuttgart Arena, în ultimul său meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Unicul gol a fost marcat de Kevin Csoboth (90+10), pe contraatac.

Scoţia părăseşte turneul, ocupând ultimul loc în grupă, în timp ce Ungaria, care are trei puncte şi golaveraj negativ (2-5) va trebui să aştepte celelalte rezultate pentru a afla dacă se află printre cele patru formaţii norocoase de pe locul al treilea.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter