Covid-19

Creşte numărul cazurilor de COVID-19 în municipiul Chişinău. Circa 1600 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate

post-img
COVID-19
Sursa foto: TVR

Creşte numărul cazurilor de COVID-19 în municipiul Chişinău. Săptămâna trecută au fost înregistrate aproape 1.600 de noi îmbolnăviri, cu aproximativ 700 mai multe decât în săptămâna precedentă. Datele au fost prezentate la ședința săptămânală a Primăriei.

Municipiul Chişinău rămâne sub cod portocaliu de Covid-19. Potrivit șefului Direcției asistență medicală și socială, Boris Gîlca săptămâna trecută au fost înregistrate aproape 1600 de cazuri noi de Covid 19. A fost înregistrat şi un deces provocat de noul coronavirus. Majoritatea bolnavilor au forme ușoare sau medii. În instituţiile medicale din Chișinău, sunt internate aproximativ 300 de persoane infectate cu COVID, dintre acestea în jur de 140 sunt copii, iar 48 – gravide.

Autorităţile municipale menţionează că majoritatea pacienţilor infectaţi nu sunt imunizaţi.

Medicii atenţionează că în acest val nou pandemic este îngrijorătoare rata de contagiozitate. Oamenii sunt îndemnaţi să se vaccineze. Acoperirea națională cu schema completă de vaccinare este de 31 la sută.

Chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este în creştere, autorităţile nu au introdus încă nicio măsură restrictivă. Purtarea măştilor şi dezinfectarea mâinilor rămân la discreţia fiecăruia.

Oamenii care au fost vaccinaţi cu cele trei doze de vaccin anti-COVID-19, pot de astăzi să se imunizeze şi cu a patra doză. Doritorii îşi vor putea face boosterul doi la cel puţin patru luni de la injectarea celei de-a treia doze. Aceasta este recomandată, în special, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani şi celor cu maladii cronice.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter