Social

Mai mulţi tineri din Republica Moldova s-au antrenat pentru tradiţionalul eveniment Hospice Bike Tour

Mai mulţi tineri din Republica Moldova s-au antrenat pentru tradiţionalul eveniment Hospice Bike Tour

Mai mulţi tineri din Republica Moldova au parcurs astăzi pe bicicletă un traseu de 50 de kilometric. Ei s-au antrenat pentru tradiţionalul eveniment Hospice Bike Tour, de la sfârşitul lunii iunie. Este o actiune caritabilă, in care zeci de biciclisti vor pedala de la Chişinău până la Vama Veche, in România, pentru a colecta fonduri. Banii sunt necesari pentru a susţine persoanele cu boli incurabile.

Pentru a fi pregătiţi pentru marele eveniment, cicliştii şi-au stabilit ca  destinaţie a antrenamentului Centrul de zi ,,Aripile Speranţei" din Orhei.

„Bicicleta poate nu este cea mai potrivită, dar eu cred că este destul de bună să fac cursa, să fac antrenementul. Sperăm să putem colecta fonduri, să atragem atenţia societăţii la oamenii care într-adevăr au nevoie, inclusiv şi tineri.”

„Ne ducem la Centru de îngriji paleative, pentru persoanele care suferă de boli incurabile şi avem ca scop ca îngrijile să fie gratuite. Dacă nu noi, atunci cine? Dacă nu acum, când?”

„Eu cred că este şi o misiune de a atrage atenţia că de aceste servicii au nevoie multe persoane şi trebuie dezvoltat acest domeniu şi în RM.”

Antrenamentul nu a fost lipsit de dificultăţi. In ele din urmă, la Orhei, participanţii au fost întâmpinaţi de angajaţii Centrului de zi ,,Aripile Speranţei" care le-au vorbit despre rolul si activitatea institutiei.


VICTORIA TENTIUC şef Serviciu Îngrijiri Medicale şi Paliative, Centrul ,,Aripile Speranţei": „Pacienţii primesc consultaţii ale medicului şi asistentei medicale, consultaţiile asistentului social, psihologului... MUSCA Serviciile sunt absolut gratuite şi noi tindem să ţinem această linie, pentru că vedem cât de greu le este oamenilor.”

Hospice Bike Tour 2024 va avea loc în perioada 22-26 iunie. Pe durata călătoriei, fiecare participant va avea misiunea de a colecta donaţii în valoare de 500 de euro, pentru a dezvolta serviciile de îngrijire paliativă în regiunile Republicii Moldova.


IRINA GONCEARENCO reprezentant, Hospices of Hope Moldova: „Facem acest lucru pentru ca să ne asigurăm că participanţii noştri sunt în formă, să mai petrecem timp împreună, să vorbim despre cauza pe care o promovăm.”

Evenimentul a ajuns la cea de a 9-a ediție şi este organizat de Hospices of Hope Moldova, o organizație de caritate care acordă ajutor persoanelor cu boli incurabile.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter