Recomandări

Sarmiza Andronic, consultant politic: „La referendum, Republica Moldova dă pagina în istoria sa”

post-img
Sarmiza Andronic consultant politic: „La referendum, Republica Moldova dă pagina în istoria sa”

„Eu cred că la referendum, Republica Moldova dă pagina în istoria sa. Calea pe care trebuie să meargă Republic Moldova o aleg cetățenii,” a menționat Sarmiza Andronic, consultant politic, doctor în științe politice la Universitatea de Vest Timișoara, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Sarmiza Andronic, consultant politic, doctor în științe politice la Universitatea de Vest Timișoara a subliniat că autoritățile Republicii Moldova trebuie să transmită întregii populații despre ce înseamnă UE și integrarea europeană, în scopul de a o informa.

„Războiul informațional are ușile deschise în Republica Moldova. Eu cred că la referendum, Republica Moldova dă pagina în istoria sa. Indiferent care va fi rezultatul Republica Moldova va trebui să facă o mișcare, în ce direcție, cum se va întâmpla, se va opri Republica Moldova din mersul său sau dimpotrivă va avea vânt pentru a merge mai departe? Calea pe care trebuie să meargă Republic Moldova o aleg cetățenii. Republica Moldova are propriile sale particularități și atunci, autoritățile dvs, cele care sunt pro-occidentale, trebuie să găsească forma potrivită pentru a ajunge la toată populație Republicii Moldova, nu pentru a o convinge, ci pentru a o informa.”

Ion Petrescu, colonel în rezervă, analist militar din România consideră că cetățenii Republicii Moldova care munesc în țările membre UE și care „trăiesc democrația autentică acolo” vor alege la referendum calea europeană pentru Republica Moldova.

„Sunt foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova care acționează în spațiul european. Muncesc în Italia, Franța, Spania, oamenii aceștia care trăiesc democrația autentică acolo nu au cum să fie indiferenți la referendum și nu au cum să aibă altă opțiune la alegeri decât persoana care ține sindardul UE deasupra clădirii președintelui Republicii Moldova. Realiștii din Republica Moldova vor menține această cale europeană, pentru că o trăiesc, nu pentru că cineva le spune, nu pentru că cineva îi păcălește. Este clar că oamenii între Prut și Nistru își doresc o cale europeană, este evident. ”

Emisiunea integrală poate fi vizionată în continuare:

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter