Social

Copilăria de ieri vs copilăria de azi

Copilăria de ieri vs copilăria de azi

Copilaria este un timp al fericirii în care realitatea este înlocuită deseori cu un spațiu imaginar și ideal. Este un timp mitic în care visul devine realitate, iar realitatea devine basm pentru copiii din intreaga lume. Asta a fost dintotdeuna și pentru toți, doar evolutia tehnologică galopantă a schimbat obiceiuri si mentalități. Povestea de seară s-a transferat pentru unii in clip video pe tik-tok iar joaca in tărâna uliței in confruntări virtuale pe calculator.

Copiii din urmă cu jumătate de secol aşteptau cadouri sau dulciuri doar de sărbători. Lor le trebuiau putine lucruri să fie fericiți iar rigoarea, restrictiile si disciplina caracteriza viața in familie. Nerăbdarea era insă la fel de mare ca si acum și doreau cât mai repede să devină maturi.

Păpusile din cârpă sau masinutele din lemn au fost inlocuite, peste ani, de telefoane, tablete si calculatoare. Frustările părintilor din anii grei ai copilariei au fost date uitarii si multi dintre ei incearcă acum să ofere neconditionat bunăstare copiilor lor care au pretentii sau mofturi tot mai mari.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter