Social

Zeci de tineri din R. Moldova au participat la un marş pentru a-şi exprima ferm dorinţa pentru un viitor în UE

Zeci de tineri din R. Moldova au participat la un marş pentru a-şi exprima ferm dorinţa pentru un viitor în UE

Zeci de tineri din Republica Moldova au participat astăzi la un marş pe străzile Chişinăului, pentru a-şi exprima ferm dorinţa PENTRU un viitor în Uniunea Europeană. Participantii au vorbit despre importanţa aderării la marea familie europeană, iar la eveniment a participat şi europarlamentarul Siegfried Mureşan.

La eveniment au participat mai mulţi deputaţi de la Chişinău dar și europarlamentarul Siegfried Mureşan.


SIEGFRIED MUREŞAN europarlamentar, România: „Am ieşit cu un mesaj foarte clar: Tinerii şi copiii din Republica Moldova merită un viitor european. Îi vedem, sunt frumoşi, sunt cu steagul Uniunii Europene în mână şi vor să trăiască la fel ca tinerii şi copiii din restul Uniunii Europene şi mesajul pe care îl aud şi eu ca europarlamentar este unul puternic din restul Uniunii Europene, am să-l duc mai departe în UE şi spun la rândul meu tuturor oamenilor din Republica Moldova că Moldova are viitor european.”


RADU MARIAN deputat, Parlamentul Republicii Moldova: „Unica modalitate de a garanta pacea şi prosperitatea în Republica Moldova şi de a oferi oportunităţi pentru tineri, ca Moldova să fie membră a Uniunii Europene şi avem în faţă o oportunitate istorică.”


 Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană pe 23 iunie 2023 iar, in decembrie, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare. Pe 20 octombrie 2024, în republica moldova va fi organizat un referendumul privind integrarea în UE.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter