Extern

Autorităţile din regiunea rusă Belgorod au raportat noi atacuri cu drone în timpul nopţii, în urma cărora ar fi fost răniţi mai mulţi civili

Autorităţile din regiunea rusă Belgorod au raportat noi atacuri cu drone în timpul nopţii, în urma cărora ar fi fost răniţi mai mulţi civili

Autorităţile din regiunea rusă Belgorod au raportat noi atacuri cu drone în timpul nopţii, în urma cărora ar fi fost răniţi mai mulţi civili. Potrivit guvernatorului local, cele mai multe drone au fost doborâte de sistemele de apărare anti-aeriană. Unele au provocat însă pagube materiale, iar o conductă de gaz a luat foc. Anunţul despre atacurile nocturne, vine la o zi după ce Ministerul rus al Apărării declara că diversioniştii pro-ucraineni, care au pătruns luni pe teritoriul regiunii Belgorod au fost înfrânţi.

Autorităţile locale ruse au anunţat că în urma atacurilor nocturne cu drone, asupra oraşului Belgorod şi a unor localităţi din regiune au fost rănite 9 persoane şi avariate mai multe mașini, case particulare şi clădiri de birouri.

Atacurile au fost raportate după ce ieri armata rusă informa că i-a înfrânt pe militanții pro-ucraineni care intraseră luni cu vehicule blindate în câteva localităţi ale regiunii Belgorod situată la frontiera cu Ucraina. Ministerul rus al Apărării a declarat că 70 de "naționaliști ucraineni" ar fi fost ucişi în timpul operaţiunii anti-teroriste declanşate de forţele ruse, restul militanţilor fiind împinşi dincolo de frontiera cu Ucraina.

IGOR KONASHENKOV purtător de cuvânt, Ministerul rus al Apărării: „Regimul de la Kiev, fiind înfrânt în oraşul Artiomovsk (n.r. Bahmut), a trecut la acte teroriste împotriva populaţiei paşnice. În cursul operațiunii de combatere a terorismului, regimentele naționaliste au fost blocate și zdrobite de aviație, artilerie și prin acțiunile active ale regimentelor de protecție a frontierei din districtul militar de vest. Naționaliștii rămași au fost aruncați pe teritoriul Ucrainei, unde au fost bombardați până la lichidarea lor completă.”

Însă luptătorii "Corpului rus de voluntari" şi ai legiunii "Libertatea Rusiei", care şi-au asumat răspunderea pentru incursiunea în Belgorod, spun că nu au suferit pierderi. Ei au transmis pe reţelele sociale că scurta operaţiune militară a avut scopul de a demonstra cât de vulnerabile sunt forţele ruse care apără frontiera cu Ucraina.

Kievul neagă că ar fi implicat în operaţiunile militare din Belgorod şi afirmă că regiune au pătruns grupuri de gherilă ruseşti care luptă împotriva regimului de la Kremlin. Însuşi preşedintele rus, Putin, nu a comentat atacurile din Belgorod.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter