Economic

Președintele Asociației Investitorilor din România în R. Moldova, Dan Nuţiu: În ultimii doi ani există un interes din ce în ce mai sporit pentru R. Moldova

post-img
captură foto

Republica Moldova are potenţial economic şi condiţiile necesare pentru a se afirma pe plan internaţional, dar şi pentru ca tinerii să reuşească acasă. Principalul partener în acest sens este, cu siguranţă, România. Despre relaţiile economice pe care am reuşit să le creăm în ultimii ani, dar şi despre potenţialul de dezvoltare al Republicii Moldova la acest capitol, a discutat echipa „TeleMatinal” cu Dan Nuţiu, președintele Asociației Investitorilor din România în R. Moldova.

„În perioada asta de șase ani, marcată de diverse crize, nu a făcut decât să devenim mai buni și să ne adaptăm situațiilor existente. Evident, principala noastră preocupare, pe lângă atenția acordată membrilor noștri și antreprenoriatului din R. Moldova este de consolidare a relațiilor cu România și în toată această perioadă am depus eforturi pentru a coagula cele două medii de afaceri dintre cele două state. Sunt convins că România a contribuit atât prin oferirea burselor tinerilor din R. Moldova care după absolvire s-au reîntors mai bine pregătiți în R. Moldova și își aduc contribuția, cât și prin acțiunile desfășurate în R. Moldova - donare de autobuze școlare, reparații școli și multe altele. România a fost, este și va fi principalul susținător al R. Moldova. R. Moldova are nevoie de România, la fel cum și România are nevoie de R. Moldova”, a spus Dan Nuțiu.

Președintele Asociației Investitorilor din România în R. Moldova a vorbit și despre cât de atractivă este R. Moldova pentru investitorii români.

„Într-adevăr ieșirea pe piața română a investitorilor din R. Moldova obligă investitorii de la Chișinău să se ralieze la standardele UE. România este principalul partener economic al R. Moldova. Avem cel mai mare număr de companii prezente pe teritoriul R. Moldova. Constatăm că în ultimii doi ani există un interes din ce în ce mai sporit. Probabil că lumea a conștientizat că R. Moldova este o platformă nu doar ca și piață a R. Moldova, cât și pentru extinderea companiilor românești către estul Europei. În ultimii doi ani avem cel mai mare număr de noi membri, avem cele mai multe solicitări din partea României, unde există interes pentru R. Moldova”, a mai spus Dan Nuțiu.


author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter