Social

Copilul care a căzut în puțul unui lift, la Ungheni, a fost externat

post-img
Copil externat

Copilul în vârstă de doi ani, care a căzut în puțul unui lift, la Ungheni, a fost externat, după aproape o lună în care medicii s-au luptat pentru a-i salva viața.

Copilul fusese internat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău la data de 11 septembrie 2024, în stare extrem de gravă, cu multiple fracturi și leziuni ale organelor interne. Situația sa era critică, cu un pericol major pentru viață. În zilele care au urmat, copilul a rămas în comă, la respirație dirijată, luptându-se pentru surpaviețuire în Secția de Reanimare Chirurgicală.

Dar, datorită tratamentului avansat și eforturilor neobosite ale echipei medicale, starea micuțului pacient a început să se îmbunătățească. La 25 septembrie, semnele de recuperare au permis transferul său în Secția de Neurochirurgie pentru a începe un proces intensiv de reabilitare.

Într-un final, la data de 4 octombrie 2024, copilul a fost externat în stare satisfăcătoare la domiciliu.

Este un rezultat care vorbește „despre dedicarea și profesionalismul medicilor din cadrul Unității de Primiri Urgențe, Secția Reanimare Chirurgicală și Secția de Neurochirurgie”, se spune într-un comunicat al Insitutului Mamei și Copilului.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter