Extern

În SUA a început votul anticipat pentru alegerile prezidențiale. Kamala Harris conduce în două sondaje de opinie

post-img
imagine simbol

Kamala Harris câștigă din ce în ce mai mult teren în fața lui Donald Trump. Două sondaje realizate în prima jumătate a acestei luni arată avansul vicepreședintei Satelor Unite, intrată de numai o lună în cursa pentru Casa Albă. Kamala Harris a acceptat deja invitația CNN pentru o nouă confruntare, pe care însă Donald Trump nu și-ar mai dori-o, relatează tvrinfo.ro.

ZFR

Vicepreşedintele american Kamala Harris îl devansează pe rivalul republican Donald Trump cu 5 puncte procentuale, într-un sondaj publicat duminică de NBC News, din care rezultă că respondenţii au ajuns să aibă o opinie mai bună despre ea de când a devenit candidatul democrat la preşedinte.

Kamala Harris, candidata democraţilor la Casa Albă: Asta arată un sprijin din ce în ce mai mare pentru mesajul nostru şi faţă de ce trebuie să facem pentru a progresa şi pentru a risipi toate tentativele de divizare a ţării.

Kamala Harris a strâns 27 de milioane de dolari la un eveniment la New York şi promite un discurs privind economia în această săptămână.

Pe de altă parte, Donald Trump evită o nouă confruntare cu rivala sa democrată, spunând că duelul propus de CNN nu-și mai are rostul.

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă: Problema cu încă o dezbatere este că e prea târziu. Votul a început deja. A avut şansa de a o face la Fox. Ştiţi că Fox ne-a invitat şi eu am aşteptat, dar ei au refuzat. Şi acum ea vrea o dezbatere la CNN pentru că pierde.

ZFR

Într-adevăr, votul anticipat, permis de legea electorală americană, a început deja. Anul acesta, doar trei state nu permit votul anticipat în persoană și acestea sunt Alabama, Misissipi și New Hampshire.

Pe de altă parte, Donald Trump a declarat într-un interviu că dacă va pierde și aceste alegeri, nu va mai candida.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter