Social

În peste o sută de instituţii de învăţământ primar şi secundar din Chişinău au fost deschise grupe cu program prelungit

În peste o sută de instituţii de învăţământ primar şi secundar din Chişinău au fost deschise grupe cu program prelungit

În peste 100 de instituţii de învăţământ primar şi secundar din Chişinău au fost deschise grupe cu program prelungit. Șeful adjunct al Direcţiei Educaţiei a precizat că grupele sunt finanţate în totalitate de către municipalitate.

ZFR

ANDREI PAVALOI șef adjunct, Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport: „S-a solicitat organizarea grupelor cu program prelungit, în număr de 1085 de grupe. După cum urmează 132 de grupe cu program prelungit de trei ore şi 53 de grupe cu program prelungit de şase ore. Vreau să menţionez că în aceste grupe vor frecventa 30.731 de copii. Vreau să menţionez că grupele cu program prelungit sunt finanţate de Primărie, iar părinţi în proporţied e 80% achită alimentaţia pentru grupele cu program prelungit”.



Cele peste 1085 de grupe cu program prelungit au fost deschise la cerere directorilor de instituţii, în urma unor sondaje făcute în rândul părinţilor. Acestea vor fi frecventate de peste 30 de mii de elevi și sunt menite să sprijine familiile și să asigure condiții optime pentru educația și dezvoltarea copiilor, prin oferirea unor programe educaționale suplimentare în cadrul școlii. Problema privind finanţarea s-a pus la începutul acestui an, după ce Primăria Chisinau a anunţat că nu mai are bani pentru acest serviciu și a propus ca acest serviciu să fie achitat de către părinţii.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter