Politic

Ministra justiției a avut o întrevedere cu noul șef adjunct Delegației UE în Republica Moldova

post-img
justiție

Ministra Veronica Mihailov-Moraru l-a primit la Ministerul Justiției pe noul șef adjunct al Delegației UE în Republica Moldova, Mate Csicsai. În cadrul discuție, interlocutorii au făcut schimb de viziuni privind procesul de reformare a justiției și potențialele provocări.

ZFR

Ministra Justiției a prezentat progresele Republicii Moldova în pregătirea pentru etapa de screening bilateral de la Bruxelles, în cadrul Cluster 1, rezultatele Comisiei de pre-vetting și așteptările legate de activitatea  comisiilor nr. 2 și nr. 3 în contextul mandatului legal. A fost, de asemenea, pusă în discuție colaborarea dintre instituțiile cheie din R. Moldova responsabile de înfăptuirea  justiției, combaterea corupției, precum și parteneriatele cu alte state în vederea armonizării cadrului legal cu standardele UE. 

Veronica Mihailov-Moraru i-a urat succes în mandatul său de patru ani și și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant oferit de Delegația UE în Republica Moldova, în contextul reformelor din justiție. La rândul său, Mate Csicsai a subliniat deschiderea de a continua dialogul cu Ministerul Justiției și de a oferi suport.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter