Covid-19

Numărul infecțiilor provocate de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână. Au fost înregistrate peste 3000 de cazuri noi și opt decese

COVID-19
Sursa video: TVR MOLDOVA

Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 s-a dublat în ultima săptămână. Au fost întregistrate peste 3000 de cazuri noi și opt decese.

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău anunţă că în perioada 11 - 17 iulie au fost înregistrate 3360 de cazuri noi de COVID-19. Asta, în timp ce săptămâna precedentă, erau puţin peste 1800 de ămbolnăviri. Un număr mare al infectărilor, peste o sută, sunt de import. Majoritatea bolnavilor sunt din Turcia, Italia, Româna, Spania şi Bulgaria. În această perioadă, au fost înregistrate şi peste 200 de infectări în rândul medicilor.


La această etapă, Ministerul Sănătăţii nu a introdus nicio măsură restrictivă. Purtarea măştilor şi dezinfectarea mâinilor rămân la discreţia fiecăruia.


În schimb, Comitetul Naţional pentru Coordonarea Imunizării recomandă Ministerului Sănătăţii să permită vaccinarea cetăţenilor cu a patra doză de vaccin anti-COVID.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter