Social

26 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

post-img
imagine

Cu vot unanim, membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat miercuri, 23 octombrie, 39 produse medicamentoase, dintre care 26 – primar (medicamente noi) și 13 – repetat.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără:

-  Jidinum comprimate filmate (DCI: Sitagliptinum) – sitagliptinum care reduce valoarea glicemiei la pacienţii adulţi cu diabet zaharat tip 2. Acest medicament ajută la creșterea valorilor insulinei eliberate după o masă şi reduce cantitatea de zahăr fabricat de organism. 

-  EMBOQUIS comprimate filmate (DCI: Apixabanum) - acest medicament acţionează prin prevenirea formării de cheaguri de sânge prin blocarea Factorului Xa, care este un component important în coagularea sângelui. 

Printre cele autorizare repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum:

-  Neogabin capsule (DCI: Pregabalinum) – acest medicament este utilizat pentru tratamentul anumitor forme de epilepsie la adulţi, durerii cronice determinată de lezarea nervilor și pentru a trata tulburarea anxioasă generalizată (TAG) la adulţi.

-  MIBZO pulbere pentru soluţie injectabilă (DCI: Bortezomibum) - este utilizat pentru tratamentul mielomului multiplu (un tip de cancer al măduvei osoase) la pacienţi cu vârsta peste 18 ani.

Întreaga listă a medicamentelor autorizare o găsiți AICI.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter