Social

Ediția a 8-a #SUPERCODERS. În premieră, la atelierele de educație digitală s-au alăturat și părinții

Ediția a 8-a #SUPERCODERS. În premieră, la atelierele de educație digitală s-au alăturat și părinții

Astăzi am fost la una din cele 70 de școli din întreaga Moldovă unde s-au desfășurat atelierele #SuperCoders - programul de educație digitală pentru adolescenți lansat în 2016 de către Orange Moldova. În premieră, printr-un parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, atelierelor s-au alaturat și părinții, pentru a învăța despre siguranța online și prevenirea violenței digitale.

EDIŢIA A 8-A #SUPERCODERS  

MARIANA MORARI, profesor participant #SuperCoders: „La acest atelier #SuperCoders, la această ediţie, copiii vor învăţa despre inteligenţa artificială, cum este corect să utilizeze şi respectiv ce riscuri apar atunci când utilizează iraţional. Astăzi ne propunem copiilor să le arătăm cum pot crea imagini, cântece, cumpot genera texte folosind aplicaţiile suno, leonardo, gemini”.

 În timpul atelierelor elevii au descoperit cum pot utiliza inteligența artificială într-un mod eficient, iar părinții acestora au aflat cum să îi protejeze pe adolescenți și să prevină riscurile din mediul digital. 

LIVIU BESCU, participant #SuperCoders: „Eu voi folosi această informaţie pentru a căuta mai multe detalii despre lucrurile de care am nevoie. Voi intra pe diferite aplicaţii. Voi căuta mai multe aplicaţii cu AI, voi pune întrebările de care sunt eu curios şi la care lumea nu le poate răspunde”.

 DARIA PUNGA, participant #SuperCoders: „Pentru mine informaţia pe care am aflat-o astăzi a fost foarte utilă, pentru că şi la şcoală, şi în viaţa de zi cu zi ne poate ajuta la diferite proiecte sau la teme pentru acasă”.

Silvia SAVA, participant #SuperCoders: „Trăim într-o eră digitală unde pe reţelele de socializare sau pe internet apar diferite informaţii pe care copiii nu pot să o filtrece, de aceea noi trebuie să ştim cum să-i protejăm”.

#SuperCoders este un proiect internațional inițiat de Grupul Orange, pentru a aduce tehnologia digitală responsabilă mai aproape de fiecare. Ediția 2024 a proiectului se desfășoară în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), în linie cu mișcarea #bodyright, o inițiativă ce informează tinerii și părinții despre violența digitală și siguranța pe internet. Proiectul e implementat de TEKEDU.

P.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor