Actualitate

VIDEO. Maia Sandu îl invită pe Alexandr Stoianoglo să vină la dezbaterile de la televiziunea publică națională

post-img
Maia Sandu

Deși staff-ul candidatului PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova a anunțat că Alexandr Stoianoglo nu va mai participa la dezbaterile organizate de televiziuni și că optează pentru „dezbateri pe o platformă neutră”, Maia Sandu încearcă să îl convingă totuși pe contracandidatul său să onoreze invitația postului de televiziune Moldova 1.

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu se adresează în limba rusă lui Alexandr  Stoianoglo, mulțumindu-i pentru dezbaterile de duminică dintre cei doi și invitându-l și la dezbaterea de la Moldova 1:

„Domnule Stoianoglo, vă mulțumesc pentru recenta dezbatere. Apreciez foarte mult că vorbiți românește. Vă mulțumim pentru această dezbatere pentru că amândoi le-am promis cetățenilor că le vom vorbi despre planurile noastre pentru țară. Și ați cerut o dezbatere. Este un moment tensionat pentru toată lumea, nu doar pentru echipe, ci și pentru cetățeni. Ei merită să ne vadă deschiși, onești și imparțiali. Este vorba despre onoarea și demnitatea fiecăruia dintre noi. Dar aceasta este și responsabilitatea noastră față de cetățeni. Prin urmare, în spiritul bunei înțelegeri reciproce, vă invit să veniți la dezbaterea din „Moldova 1””, se spune în mesajul Maiei Sandu. 

De menționat că echipa electorală a lui alexandr Stoianoglo a anunțat asăzi că acesta nu va participa la dezbaterile organizate de „televiziunile afiliate puterii”,  dar rămân deschiși să participe la „dezbateri pe o platformă neutră”.

De asemenea, Maia Sandu a făcut un apel către cetățeni de a renunța la discursurile ce aduc la dezbinare: „Vă rog să înțelegem că orice dezbinare, pe criterii de limbă, etnie, geografie, ne face tuturor rău. Ne face mai slabi în fața riscurilor la adresa țării noastre. Iar pericolul real asupra țării noastre este mult mai mare decât aceste certuri artificiale.

Mă adresez oamenilor de toate etniile din țara noastră: v-am respectat în toți acești 4 ani, am avut grijă de siguranța tuturor cetățenilor și așa voi face în continuare. Să rămânem uniți pentru a ne proteja țara și viitorul”. 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter