Covid-19

Pandemia nu cedează: Numărul infectărilor cu SARS-COV-2, în creştere

Pandemia de Covid 19
Sursa video: TVR MOLDOVA

Pandemia nu cedează. În ultimele zile, numărul celor infectaţi cu SARS-COV-2 este în creştere, iar trei persoane internate în spital sunt în stare gravă.

Potrivit şefului Direcţiei Sănătate, Boris Gîlcă, autorităţile încearcă să găsească un nou spaţiu pentru trierea pacienţilor, întrucât Moldexpo găzduieşte, acum, refugiaţi ucraineni. Între timp, la Spitalul Clinic municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost puse la dispoziţie paturi suplimentare.

BORIS GÎLCA şef, Direcţia Sănătate, Chişinău: „La acest spital a fost activat deja 2 secţii care este plină, vom avea nevoie se pare de spaţii suplimentare. Noi sperăm foarte mult că acest val rămâne unul foarte contagios, însă sperăm să rămână în continuare nu atât de critic, cu forme uşoare. Cu toate că, astăzi în insituţiile noastre sunt 3 pacienţi foarte gravi”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, săptămâna trecută, în spitalele din Republica Moldova erau internate peste 260 de persoane bolnave de Covid-19, dublu faţă de săptămâna precedentă.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter