Actualitate

Expoziția „Instituții militare românești în Basarabia”, vernisată la Agenția pentru Știință și Memorie Militară

post-img
imagine

Prezent la evenimentul organizat în contextul Zilei Armatei Române, Secretarul de stat al Ministerului apărării, Ghenadie Cojocaru, a menționat că expoziția este un exemplu concludent pe segmentul extinderii ariilor de colaborare și anume cel al memoriei militare, ce reflectă una dintre etapele noastre istorice parcurse împreună.

 „Mă bucur să mă aflu în calitate de participant la inaugurarea unei expoziții tematice dedicate perioadei interbelice, pe care o pot califica, cu certitudine, ca fiind o importantă lecție de istorie, o importantă lecție a dragostei de trecut, deoarece lecțiile bine însușite la capitolul istoriei marchează și pot constitui o contribuție la conturarea unei politici naționale pe domeniul memoriei militare, politicilor culturale, învățământului național, ce au o sarcină cognitivă majoră pentru întreaga noastră societate”, a spus Ghenadie Cojocaru.

La rândul său, ambasadorul României la Chișinău, E.S. Cristian-Leon Țurcanu, a declarat: „Marcăm Ziua Armatei României printr-o expoziție de fotografii prezentate în premieră publicului larg pentru a evoca realitățile istorice într-un context complex, în care reinterpretarea istoriei a devenit o armă. Împreună avem ocazia să ne redescoperim istoria comună și să înțelegem corect perioadele istorice”.

Expoziția este organizată de Agenția pentru Știință și Memorie Militară, în colaborare cu Arhivele Militare Naționale Române și Ambasada României în Republica Moldova.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter