Extern

VIDEO. Charles al III-lea. Încoronarea: Românii, martori la evenimentele de la Londra

post-img
Charles al III-lea

Echipa TVR a ajuns la kilometrul zero al încoronării Regelui Charles al III-lea. Vlad Ungar şi Laurenţiu Langa ne introduc în atmosfera de la Londra, relatează stiri.tvr.ro.

În ajunul încoronării Regelui Charles al III-lea, în așteptarea ceremoniei din 6 mai, la Londra sunt deja sute de mii de turișți din toată lumea.

Echipa TVR a întâlnit în capitala Regatului și români.

EDUARD ZOLTAN, ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Metropolitane Londoneze: E un privilegiu să fiu parte din acest eveniment. (Care este sarcina dvs?) Să mă amestec cu publicul, să am grijă de public, să vorbesc și să fiu vigilent bineînțeles, urmăresc securitatea publicului și a colegilor mei.

Locuiesc în Austria și am venit pentru acest eveniment important. Sunt fanul monarhiei și chiar mi-am dorit să particip la acest eveniment. Știu că are o legătură specială cu România, mă impresionează și devotamentul pe care îl are față de România”, spune una dintre turiste.

Am venit să-l încoronăm pe rege, am venit de la Dej. Îmi place pentru că a promovat România”, mărturisește o altă româncă.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter