Covid-19

Tot mai multe decese provocate de COVID-19. Crește și rata infectărilor în R. Moldova

post-img
COVID-19, analize, laborator
Sursa foto: imagine simbol

Continuă să crească numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova. Şi numarul deceselor s-a dublat, în ultima săptămână. Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă că numărul de decese provocate de coronavirus s-a dublat în ultima săptămână. Şi numărul cazurilor noi de îmbolnăviri a crescut. Dacă acum 7 zile erau 3360, astăzi Ministerul Sănătăţii raportează 5793 de cazuri noi, cu aproape 73 la sută mai multe. Majoritatea cazurilor sunt de import, din Turcia, România şi Italia. A crescut şi numărul infectărilor la copii. Doar în ultima săptămâna au fost confirmaţi cu Covid 765 de copii. 

Medicii atenţionează că în acest val nou pandemic este îngrijorătoare rata de contagiozitate. Oamenii sunt îndemnaţi să se vaccineze. Acoperirea națională cu schema completă de vaccinare este de 31 la sută. 

Chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este în creştere, autorităţile nu au introdus încă nicio măsură restrictivă. Purtarea măştilor şi dezinfectarea mâinilor rămân la discreţia fiecăruia. Oamenii care au fost vaccinaţi cu cele trei doze de vaccin anti-COVID-19, pot de astăzi să se imunizeze şi cu a patra doză. Doritorii îşi vor putea face boosterul doi la cel puţin patru luni de la injectarea celei de-a treia doze. Aceasta este recomandată, în special, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani şi celor cu maladii cronic.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter