Extern

Alegeri prezidențiale în Turcia, rezultate parțiale după numărarea a peste 99% din voturi: Recep Tayyip Erdogan - 52,08%, iar Kemal Kilicdaroglu - 47,92%

post-img
imagine simbol

Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în care preşedintele aflat la sfârşit de mandat Recep Tayyip Erdogan s-a confruntat cu social-democratul Kemal Kilicdaroglu, relatează Agerpres.

Conform acestor rezultate, după numărarea a 99% din buletinele de vot, Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,1% din voturi, iar adversarul său Kemal Kiliçdaroglu 47,9%.

„Naţiunea noastră ne-a încredinţat responsabilitatea de a guverna pentru următorii cinci ani", a spus Erdogan, vorbind în faţa simpatizanţilor săi pe plafonul unui autobuz în faţa reşedinţei sale spre care se îndreaptă o mulţime entuziastă.

Potrivit stiri.tvr.ro, pentru actualul președinte, aceste alegeri s-au dovedit a fi cea mai mare provocare din cei 20 de ani la conducerea Turciei. Recep Erdogan a intrat în turul al doilea cu un avantaj de aproape 5 procente. Dar liderul opoziției a reușit să micșoreze diferența în cele două săptămâni de campanie. Erdogan a obţinut 49,5% din voturi în primul tur din 14 mai, în timp ce Kilicdaroglu a primit 44,9% din sufragii.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter