Covid-19

Oamenii au păreri diferite despre a patra doză de vaccin anti COVID-19. Unii se arată sceptici, alţii spun că se vor imuniza

Vaccin anti-COVID
Sursa video: TVR MOLDOVA

De luni, în Republica Moldova începe vaccinarea anti-COVID cu a doua doză booster. Pentru rapel sunt eligibili adulții cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele cu comorbidități, femeile gravide și cele care alăptează, dar şi beneficiarii instituțiilor rezidențiale și ai centrelor de plasament.

Din categoriile care se pot vaccina cu cea de-a patra doză anti-COVID mai fac parte: personalul medical din instituțiile sanitare, angajații din domeniul educației, din structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului. 

Pot însă solicita imunizarea și persoanele cu vârste de peste 18 ani, care nu se înscriu în categoriile eligibile pentru vaccinare. Oamenii au păreri diferite despre a patra doză de vaccin anti-COVID. În timp ce unii se arată sceptici, alţii spun că se vor imuniza.

„10 Da, evident. Pentru protejarea sănătăţii. "

„Până acum, nu m-am vaccinat. -De ce? Nu-mi plac vaccinurile. -Nu aveţi încredere? -Da. Până acum nu m-am vaccinat. Nici copilul nu e vaccinat. – Aţi fost bolnavă? -Am fost."

„Cred că toată lumea a făcut şi noi trebuie să facem."

"Am fost protejat mereu anume de vaccin. .Spălatul pe mâini, masca, protecţie individual şi vaccin. Şi mergem înainte."

„Nu, nu m-oi vaccina. Pentru că, socot că, scade imunitatea la om după toate procedurile de vaccină. N-are rost. – Dumneavoastră aţi fost bolnavă de Covid? -Am fost bolnavă de COVID."

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter